Luxusné priestory pre podnikanie

Úterý 14 května, 2024 |
Luxusné priestory pre podnikanie

Luxusné priestory pre podnikanie sú dnes mimoriadne žiadanou komoditou. Je problémom zohnať presne to, čo si predstavujeme pre svoje podnikanie. Ak sa chystáte prenajímať alebo prenajať si priestory vhodné na podnikanie pre firmu alebo kancelárie, okrem klasických podmienok musíte myslieť aj na tento detail… Možno ste zachytili zmenu alebo doplnenie zákona z roku 2008, ktorý pojednáva o energetickej certifikácii rodinných domov, bytových jednotiek a budov. Podľa tohto zákona je povinný každý kto sa rozhodne nehnuteľnosť predať alebo prenajať, preukázať energetickým certifikátom.

kancelária snov

Tento dokument je povinný aj pri kolaudácii nehnuteľnosti alebo pri jej rekonštrukcii. Napriek dôležitosti tohto dokumentu ešte veľa ľudí vôbec nevie, čo energetická certifikácia obnáša. Je to pritom jedna z podmienok na získanie hypotéky vo viacerých bankách na našom území. Energetický certifikát je potrebný pre viaceré ohľady manipulácie s nehnuteľnosťou. Ako sme už spomínali jedná sa o dokument. Tento pojednáva o stave hospodárenia nehnuteľnosti s prijímaním a spotrebovávaním primárnych energií. Podľa toho, na ktorom stupni sa nehnuteľnosť nachádza sa zaraďuje do jednotlivých kategórií. Najlepšia je pritom kategória A a najhoršou – najmenej vyhovujúcou je kategória G.

podnikatelia

Tip: Energetický certifikát budovy je hodnotený a vydávaný odbornými pracovníkmi. Títo musia spĺňať viaceré kvalifikačné podmienky a predpoklady.

Vedeli ste aj o tom, že pre rekonštrukciu domu postavenú na znížení spotreby primárnej energie sú vyhlásené dokonca granty a dotácie. Na tieto má nárok každý vlastník nehnuteľnosti, ktorý spĺňa podmienky pre získanie Dotácie na obnovu budovy. Hlavným kritériom pre zlepšenie stavu spotreby energie je zlepšenie aspoň o 30%. Od percentuálnej miery zlepšenia sa odvíja aj výška dotácie na obnovu. Takto majú k rekonštrukcii bližšie aj vlastníci nehnuteľnosti, ktorý by si inak nemohli finančne náročnú rekonštrukciu dovoliť.